IAA Mobility

NEWS

Η CA Auto Bank και η Drivalia ξεκίνησαν να κατακτήσουν την Ευρώπη

  • Η CA Auto Bank και η θυγατρική της εταιρία κινητικότητας, Drivalia, αποκαλύπτουν το αναπτυξιακό τους πλάνο στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο. Η Drivalia θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην Γερμανική αγορά έως τα τέλη του 2023 ενώ παράλληλα η τράπεζα στοχεύει να επιτύχει όγκο λιανικών πωλήσεων μόνο στην Γερμανική αγορά, συνολικού ύψους, €2 δις, εντός του 2024.
  • Στους τρεις πρώτους μήνες δραστηριοποίησης ως ανεξάρτητος παίκτης από τον Απρίλιο του 2023 όπου και αντικατέστησε την FCA Bank η CA Auto Bank έχει επιτύχει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όγκο πωλήσεων λιανικής €3,7 δις, ενώ το συνολικό χαρτοφυλάκιο έφτασε τα €24,7 δις, προσαυξημένο κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και την προγενέστερη δραστηριότητα της τράπεζας ως (Captive Business). 
  • Εντός του 2024, και με την ενεργοποίηση στην Αυστρία, Σουηδία & Ελβετία, ηDrivalia θα εξυπηρετεί 18 Ευρωπαϊκές χώρες, το ίδιο αποτύπωμα όπως η CA Auto Bank​, με τις δύο οντότητες σε πλήρη συνεργασία για την ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού φορέα προσφοράς χρηματοδότησης και κινητικότητας.
  • Νέες συνεργασίες με υψηλού κύρους κατασκευαστές θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της IAA Mobility, στο Μόναχο.

Η CA Auto Bank, επιταχύνει την εξάπλωσή της στην Ευρωπαϊκή αγορά: έως τα τέλη του τρέχον έτους η θυγατρική εταιρία κινητικότητας, Drivalia θα λανσαριστεί στην Γερμανία και στην Πολωνία ανεβάζωντας των αριθμό των χωρών στις οποίες διατηρεί παρουσία σε 15. Η επίσημη ανακοίνωση έχει γίνει στην IAA Mobility στο Μόναχο, μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις αυτοκινήτων στον κόσμο, όπου ο όμιλος παρουσίασε σήμερα το πλάνο ανάπτυξης.

Η επιλογή της τοποθεσίας σίγουρα δεν είναι τυχαία: Η Γερμανία είναι η χώρα όπου οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ, (το πρώτο εξάμηνο του 2023, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ήταν αυξημένα κατά 31,7%, από έτος σε έτος) , αποτελώντας μια στρατηγική αγορά για την ανάπτυξη της Drivalia, η οποία αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως ρυθμιστή, πράσινων προγραμμάτων μετακινήσεις και ενοικίασης.

 

Η εταιρία στοχεύει να δημιουργήσει έναν στόλο τουλάχιστον 15.000 οχημάτων στα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας με μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενοικίασης και σταδιακά να επεκτείνει τις υπηρεσίες της ώστε να συμπεριλάβει όλες τις λύσεις “ Planet Mobility” της Drivalia, όπως κοινή χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και καινοτόμες συνδρομές αυτοκινήτων.

Η επέκταση της Drivalia θα συνεχιστεί και το 2024, για να συμπεριλάβει την Αυστρία, Σουηδία και την Ελβετία, φτάνοντας συνολικά 18 χώρες. Το Ευρωπαϊκό αποτύπωμα της εταιρίας θα ευθυγραμμιστεί με αυτό της CA Auto Bank, της τράπεζας κινητικότητας για έναν καλύτερο πλανήτη, μια θυγατρική της Crédit Agricole Consumer Finance.

Η  CA Auto Bank καιη Drivalia θα εργαστούν για μια συνέργεια, την εξέλιξη ενός πανευρωπαϊκού φορέα προσφοράς χρηματοδότησης και κινητικότητας με στόχο να γίνουν οι κορυφαίοι παίκτες στους τομείς χρηματοδότησης, μίσθωσης και κινητικότητας.

Μετά την μετατροπή της σε ανεξάρτητο παίκτη το Απρίλιο του 2023 (από την προηγούμενη ύπαρξή της ως αποκλειστικό συνεργάτη της Fiat Chrysler Automobiles), η CA Auto Bank έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη αρκετών νέων συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων 45 μαρκών αυτοκινήτων καθώς και περίπου 10.000 λιανοπωλητών αυτοκινήτων έχοντας ήδη από το πρώτο τρίμηνο δραστηριότητας έναν όγκο λιανικών πωλήσεων, €3,7 δις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και  συνολικό χαρτοφυλάκιο €24,7 δις, όπου αυτό μεταφράζεται σε 20% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος όπου υπήρχε η δραστηριότητα της αποκλειστικής συνεργασίας.

Σε διεθνές επίπεδο η CA Auto Bank σκοπεύει μέχρι 2030 το 80% του χαρτοφυλακίου νέων οχημάτων να αποτελείται από πράσινα (δηλαδή ηλεκτρικά και υβριδικά) μοντέλα.

Εξίσου φιλόδοξα είναι τα σχέδια της τράπεζας για την Γερμανική αγορά όπου στοχεύει να επιτύχει €2 δις, παραγωγή σε όγκους λιανικών πωλήσεων εντός του 2024, που αποτελεί μια αύξηση 30%.

Η ανάπτυξη της CA Auto Bank θα βασιστεί στην περαιτέρω εξέλιξη του δικτύου διανομέων και σε νέες συνεργασίες που θα συναφθούν με υψηλού κύρους διεθνείς μάρκες. Το πρώτο από αυτά που επίκειται είναι με την Lucid, μια Αμερικανική εταιρία κατασκευής πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων.

«Με την CA Auto Bank, ο όμιλος Crédit Agricole τώρα διαθέτει ένα καινοτόμο εργαλείο για να εξυπηρετεί όλους τους παίκτες στην αγορά κινητικότητας (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, οχήματα αναψυχής και θαλάσσια, κλπ.), σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συμπεριλαμβάνει την κατηγορία (White Label κατηγορία) με μια πλήρης λειτουργική προσφορά. Είναι ένας ουσιαστικός πυλώνας για να πετύχουμε την φιλοδοξία μας να γίνουμε ηγέτης της πράσινης κινητικότητας στην Ευρώπη», σχολίασε ο Stéphane PriamiΠρόεδρος της CA Auto Bank,  Διευθύνων Σύμβουλος της Crédit Agricole Consumer Finance και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Crédit Agricole S.A. & Υπεύθυνος του τμήματος εξιδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

«Είμαστε ένας νέος παίκτης, κοιτάμε μπροστά στο μέλλον, αλλά με μεγάλη ιστορία και με σημαντική τεχνογνωσία που μας ακολουθεί: Αυτά είναι τα θεμέλια που θέλουμε να οικοδομήσουμε την επέκτασή μας σε όλη την Ευρώπη.» δήλωσε ο Giacomo Carelli, Διευθύνων Σύμβουλος της CA Auto Bank και Πρόεδρος της Drivalia. «CA Auto Bank αναπτύσσεται ραγδαία μετά την μετατροπή της σε ανεξάρτητο παίκτη και η Drivalia έχει ήδη αποκτήσει 165.000 μισθωμένα και νοικιασμένα οχήματα σε 13 χώρες, όπου σύντομα θα προστεθούν η Γερμανία και η Πολωνία φέρνοντάς μας όλο και ποιο κοντά στον στόχο μας να γίνουμε πανευρωπαϊκή ηγέτες στη κινητικότητα του μέλλοντος»

Σε μια αγορά όπως η Γερμανική, όπου υπάρχει σημαντική ανησυχία σχετικά με την πράσινη κινητικότητα το έδαφος είναι αρκετά πρόσφορο για την τράπεζα ώστε να αναπτύξει τις λύσεις της, όπου σύντομα θα μπορούμε να εφαρμόσουμε με την προσφορά κινητικότητας της DrivaliaΔήλωσε ο Karsten Borkowsky, Country Manager της CA Auto Bank Deutschland. «Στην Γερμανία η CA Auto Bank και η  Drivalia θα είναι η κινητήρια δύναμη για την διάδοση οχημάτων , μηδενικών και χαμηλών ρύπων που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση της κινητικότητας»

Κοινοποίηση στο

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • E-mail