CA AUTO BANK

NEWS

Η CA Auto Bank γεννιέται

ένας νέος πανευρωπαϊκός ηγέτης στη χρηματοδότηση, τη μίσθωση οχημάτων και την κινητικότητα.

  • Ο στόχος της νέας Τράπεζας, η οποία εξελίχθηκε από την FCA Bank, είναι να γίνει ένας ανεξάρτητος multibrand πανευρωπαϊκός ηγέτης στη χρηματοδότηση και τη μίσθωση οχημάτων και στον τομέα της κινητικότητας.
  • Με την υποστήριξη της Crédit Agricole Consumer Finance, η οποία είναι ο μοναδικός της μέτοχος, στόχος της Τράπεζας είναι να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης, με στόχο τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ σε ενεργό χαρτοφυλάκιο έως το 2026 και φιλοδοξεί να επιτύχει έως το 2030, το 80% του νέου χαρτοφυλακίου τα οχήματα να είναι «πράσινα».
  • Η CA Auto Bank θα είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες και θα δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της κινητικότητας:  από την αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι τα δίκυκλα οχήματα, τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, πλωτά μέσα, τη γεωργικά οχήματα έως τα ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά οχήματα.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τον τομέα της κινητικότητας στην Ευρώπη με τη σημερινή γέννηση της CA Auto Bank, ενός διεθνούς τραπεζικού ομίλου με δραστηριότητες σε 17 ευρωπαϊκές χώρες και το Μαρόκο, κληρονόμο της FCA Bank. Η νέα Τράπεζα, που ελέγχεται από την Crédit Agricole Consumer Finance (μέρος της Crédit Agricole S.A.), είναι το πνευματικό τέκνο των συμφωνιών μεταξύ του γαλλικού ομίλου και της Stellantis, που ανακοινώθηκαν το 2021, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των χρηματοπιστωτικών συνεργασιών των δύο εταιρειών.

Στόχος της CA Auto Bank είναι να γίνει ένας κορυφαίος ανεξάρτητος συνεργάτης  πολλών εμπορικών σημάτων και μαρκών, στη χρηματοδότηση και μίσθωση οχημάτων και στον τομέα της κινητικότητας. Η Τράπεζα, η οποία θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της έδρα στο Τορίνο, έχει ισχυρή διεθνή παρουσία και στόχο τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ενεργό χαρτοφυλάκιο έως το 2026 και φιλοδοξεί να επιτύχει έως το 2030, το 80% του νέου χαρτοφυλακίου, τα οχήματα να είναι «πράσινα» (είτε πλήρως ηλεκτρικά είτε υβριδικά).

Η ίδρυσή της αντιπροσωπεύει έναν από τους πυλώνες της στρατηγικής της CA Consumer Finance: ο Όμιλος στοχεύει να είναι ευρωπαϊκός ηγέτης στην πράσινη κινητικότητα, μέσω μιας πλήρους σειράς λύσεων που παρέχονται από τις θυγατρικές του και έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των πελατών.
Η CA Auto Bank, η οποία τοποθετείται ως η νέα «τράπεζα κινητικότητας για έναν καλύτερο πλανήτη», σκοπεύει να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης του κλάδου, κάνοντας την πρόσβαση σε οχήματα μηδενικών και χαμηλών εκπομπών ολοένα πιο δημοκρατική και προσιτή για όλους.

Στη νέα της εποχή , η Τράπεζα προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσφορά χρηματοδοτικών , ασφαλιστικών και λύσεις ενοικίασης,  συνεργαζόμενη ήδη με περισσότερα από 30 brands που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς κινητικότητας. Ενδεικτικά οι συνεργασίες είναι από  συμφωνίες  με εμβληματικούς κατασκευαστές όπως Ferrari, Tesla, Mazda, Aston Martin, McLaren, Lotus και Morgan έως συμφωνίες με νεότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι VinFast, DR Automobiles, Aiways, XEV, Electric Brands και Invicta Electric, που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και όχι μόνο. Παράλληλα υπάρχει  συνεργασία με  αρκετούς  multi-brand διανομείς και αντιπρόσωπους, όπως και  το επίσημο δίκτυο διανομέων Stellantis, τους οποίους η CA Auto Bank θα συνεχίσει να υποστηρίζει, χωρίς τη δέσμευση αποκλειστικής συνεργασίας με τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Τράπεζα δραστηριοποιείται επίσης στον κόσμο των δικύκλων, μαζί με τις Harley-Davidson, Royal Enfield, Fantic Motor, Vmoto Soco και CAKE, στον κόσμο της αναψυχής με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με τις Erwin Hymer Group, Groupe Pilote, Groupe Rapido, Knaus Tabbert, Concorde και Carthago και τον κόσμο των ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, με Ford Trucks και BMC Trucks.
Περισσότερες συνεργασίες θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. Εκτός από την ενίσχυση των συμφωνιών με τους υφιστάμενους  εταίρους, η Τράπεζα θα ξεκινήσει και νέες, μεταξύ άλλων με την υποστήριξη της Crédit Agricole. Η Τράπεζα θα επεκτείνει σταδιακά την εμβέλειά της σε όλους τους τομείς της κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των πλωτών μέσων   και τα γεωργικά οχήματα.

Η CA Auto Bank θα ενισχύσει τη διαδικασία ηλεκτρικού μετασχηματισμού που ξεκίνησε εδώ και καιρό, η οποία οδήγησε την εταιρεία να υιοθετήσει μια στρατηγική ESG (Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Διακυβέρνηση) που βασίζεται στην αρχή της «δημιουργίας λύσεων κινητικότητας για έναν καλύτερο πλανήτη κάθε μέρα». Για να επιτευχθεί αυτό, η Τράπεζα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευέλικτων χρηματοοικονομικών προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν την υιοθέτηση των νέων μηχανοκίνητων οχημάτων.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας για πράσινη οδήγηση από την Drivalia, την εταιρεία κινητικότητας του ομίλου CA Auto Bank. Η Drivalia παρέχει μια πλήρη γκάμα προγραμμάτων  μίσθωσης, ενοικίασης και κινητικότητας: από κοινή χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως συνδρομές και ενοικιάσεις αυτοκινήτων ανεξαρτήτου διάρκειας , συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργικής μίσθωσης. Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην ηλεκτρική υποδομή της, η οποία θα έχει 3.500 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη έως το 2026, και στον στόλο της, ο οποίος θα φτάσει τα 200.000 οχήματα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, το 55% των οποίων θα αποτελείται από πλήρως ηλεκτρικά και PHEV μοντέλα.

Επιπλέον, τους επόμενους μήνες, η CA Auto Bank έχει προγραμματίσει την εξαγορά – με την επιφύλαξη έγκρισης των αρμόδιων αρχών – των δραστηριοτήτων της ALD στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία και της LeasePlan στην Τσεχία και τη Φινλανδία, γεγονός που θα επιτρέψει στην Τράπεζα και τη Drivalia να διευρύνουν περαιτέρω την ευρωπαϊκή τους περίμετρο, με  συνολικά περισσότερα από 70.000 οχήματα.

Οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιοποίηση είναι βασικά εργαλεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της CA Auto Bank. Η Τράπεζα, η οποία είναι πλήρως ψηφιακή, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπερσύγχρονων πλατφορμών, που αναπτύχθηκε με  πολυεπίπεδη  προοπτική και χρησιμοποιείται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Η CA Auto Bank θα επωφεληθεί από τη συνεχή εξέλιξη των χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών εργαλείων, καθώς και των νέων συστημάτων πληρωμών – όπως στην περίπτωση της CA Auto Pay, μιας πλατφόρμας που διαχειρίζεται προγράμματα buy-now-pay-later, όπως η άμεση πίστωση και τμηματική πληρωμή.

«Είμαστε περήφανοι για τη γέννηση της CA Auto Bank και για την ενσωμάτωση του 100% των δραστηριοτήτων της, καθώς και εκείνων της Drivalia, στον Όμιλο Crédit Agricole Consumer Finance. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για εμάς και μια ευκαιρία που συμβάλλει σημαντικά στη φιλοδοξία μας να είμαστε ηγέτης στην πράσινη κινητικότητα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Stéphane Priami, Πρόεδρος της CA Auto Bank και Διευθύνων Σύμβουλος της CA Consumer Finance. «Ο τομέας της κινητικότητας υφίσταται βαθιές αλλαγές τόσο όσον αφορά τη μετάβαση όσο και τη χρήση της ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δεξιότητες, η εμπειρία και ο επαγγελματισμός των ομάδων CA Auto Bank και Drivalia θα αποτελέσουν σημαντικό πλεονέκτημα, σε συνδυασμό με την επιχειρηματική κουλτούρα και τη δύναμη της Crédit Agricole».

«Αυτή η νέα αρχή αποτελεί τη φυσική εξέλιξη του έργου που επιδιώκουμε μέχρι τώρα. Η ιστορία της CA Auto Bank ξεκίνησε πριν από σχεδόν έναν αιώνα, με τη γέννηση της SAVA, μιας από τις πρώτες χρηματοδοτικές  εταιρείες στην Ευρώπη, που δημιουργήθηκε το 1925 στο Τορίνο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο. Περίπου 100 χρόνια αργότερα, μέσα από τις διάφορες μετονομασίες  της εταιρείας – στην αρχή ως Fiat Auto Financial Services, μετά ως FGA Capital, μέχρι τη μετατροπή σε τράπεζα το 2015, ως FCA Bank – η αποστολή μας παρέμεινε η ίδια. Σήμερα εφαρμόζεται στην πράσινη και βιώσιμη κινητικότητα, την κινητικότητα του μέλλοντος», δήλωσε ο Giacomo Carelli, Διευθύνων Σύμβουλος της CA Auto Bank. «Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας ιστορίας ανάπτυξης, που θα μας οδηγήσει να είμαστε ο μόνος ανεξάρτητος φορέας  στην Ευρώπη που εργάζεται ως πραγματικός  συνεργάτης της βιομηχανίας των οχημάτων  με εξειδίκευση  στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για την κινητικότητα σε όλες τις πτυχές της».

Για περισσότερες πληροφορίες: 

www.ca-autobank.com

www.drivalia.com

 

CA Auto Bank HQ – Υπεύθυνη Επικοινωνίας Valentina Lugli – valentina.lugli@ca-autobank.com

CA Auto Bank HQ – Γραφείο Τύπου & Δημόσιων σχέσεων Giovanni Santonastaso – giovanni.santonastaso@ca-autobank.com

 

Social networks

LinkedIn: CA Auto BankYoutube: CA Auto BankLinkedIn: DrivaliaFacebook: @DrivaliaInstagram: @drivalia.globalTwitter: @drivaliaYoutube: Drivalia

Κοινοποίηση στο

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • E-mail